Olemme saaneet todistaa hyvin ersikummallista presidentin vaalikamppailua Amerikan mantereelta. Suomessakin on jännitetty ja yllättävän paljon myös reagoitu presidenttiehdokkaiden kampanjointiin ja siihen liittyvään keskusteluun.

Amerikan päästä on jopa tullut voimakasta viestiä siitä miksi pitäisi äänestää toista ennemmin kuin hänen vastapeluriaan. Tuolla voimakkaalla viestinnällä on haluttu herättää mielikuvaa siitä, että toinen on ainoa Kristityiksi itsestään kutsuvien ehdokas. Vastapeluri taas on sellainen, jota ei kukaan Kristitty voi äänestää kokematta Jumalan rangaistusta.
Eli viesti on se, että Jumala on vain toisen ehdokkaan puolella. Tämä politisoitunut Kristittyjen joukko on ikään kuin ottanut jumalallisen vallan itselleen määritellä kuka on oikeutettu äänestämään ja ketä. Eniten ihmetyttää, että tällainen politisoitunut propaganda on saanut jalansijaa Suomalaisessa Kristillisessä kentässä. Täällä on asetuttu poliittiseen rintamaan puolustamaan toista ehdokasta ja sananpainot ovat koventuneet edustamaan ainoaa oikeaa näkemystä tämän ehdokkaan taakse. Ja, jos ei näin tee, on uskossaan hakoteillä.
Tällaista tapahtuu, kun Kristityt unohtavat sen, että seurakunta ei edusta mitään poliittista agendaa tässä maailmassa. Se edustaa Kristuksen rakkauden vaikutusta, joka ei jaa ihmisiä oikeisiin ja vääriin vaan kutsuu yhteyteen. Yhteys on Jumalan valtakunnan kansalaisuutta, joka vaikuttaa jo tässä maailman ajassa. Jumalan valtakunnan kansalaisia on mukana myös politiikassa. Heidän arvonsa nousevat uskosta Jeesukseen, jota he kantavat sisällään ja se vaikuttaa heidän sanoissaan ja tekemisissään.
Vastaus kysymykseen- kenen joukoissa seisot- on yksinkertaisesti se, että Jeesuksen joukoissa. Se ylittää kaikki maailmassa vaikuttavat poliittiset valtakoneistot, kaikki ideologiat, kaikki valtiot ja valtakunnat maan päällä. Sen joukoissa mukana oleminen ei tuota rasismia, valehtelua, itsekehua, alistamista, halveksuntaa, yms. Siinä tuotetaan Hengen aikaansaamaa hedelmää, jota on Rakkaus, Ilo, Rauha, Kärsivällisyys, Ystävällisyys, Hyvyys, Uskollisuus, Lempeys ja Itsehillintä
Siunattua talven alkua!
Jarmo Moisio