Koronavirus epidemia kirvoittaa monenlaisia lopunaikaan ja maailmanloppuun liittyviä skenaarioita.

Maapallon historian aikana on ollut monenlaisia haastavia aikakausia. Ruttoja ja muita epidemioita on ollut eri aikoina ja ihmisiä on kuollut niihin massoittain. Puhumattakaan sodista, jotka ovat kylväneet tuhoa silmittömällä raivolla. Pelkästään toinen maailmansota tuhosi yli 55 miljoonana ihmisen elämän, jos ei enemmänkin.

Kaikkien aikakausien sukupolvilla on ollut vilpitöntä uskoa siihen, että juuri heidän aikansa katastrofeilla on ollut ne merkit, jotka ovat enteinä maailmanlopulle tai Kristuksen paluulle. Myös Raamatun ilmoittama antikristus, joka on lopun ajan varma merkki on nähty hyvinkin monena hahmona eri aikoina. Jo Rooman keisareita saatettiin luulla antikristuksiksi ja Jeesuksen paluuta odotettiin jo 30 vuotta hänen taivaaseen astumisen jälkeen. Hitler oli hahmo, joka varmasti täytti monen uskon antikristuksesta.

Tässä kuitenkin ollaan 2000 vuotta myöhemmin Jeesuksen tulemisesta maailmaan ja nyt on taas merkit ilmassa, jotka voisivat viitata hänen toiseen tulemiseen. Jeesuksen ensimmäinen varoitus lopun ajan odottajille on: ”älkää eksykö!”(Luukas 21:8) Monet haluavat olla niitä, jotka varmasti tietävät, että nyt on se aika kun Jeesus tulee. Jeesus kyllä antaa merkkejä, jotka enteilevät hänen tulemustaan ja niitä on hyvä tarkkailla. Hänen tulemisensa on varma.

Me emme saa eksyä toitottamaan sitä, että koronavirus on varma merkki Jeesuksen tulemuksesta. Meidän uskovien tehtävä on edelleen julistaa evankeliumia, että Jeesus tuli kerran maan päälle maksamaan koko ihmiskunnan syntivelan ja hän on kutsumassa jokaista pelastukseen tältä kuolevalta maailmalta. Maapallon merkkien viitatessa siihen, että se ei pyöri ikuisesti, on hyvä muistuttaa Jumalan pelastussuunnitelmasta koko ihmiskuntaa ajatellen. Hän on suunnitellut kaiken valmiiksi. Uusi maailma odottaa jo tulijoitaan. Kutsu on jokaiselle: haluatko olla kerran maailmassa, jossa rauha ja rakkaus hallitsevat aina?

Maailmanloppuja tulee ihan jatkuvasti. Jokainen, joka kuolee kokee maailmanlopun. Tärkeintä on nöyrtyä Jumalan edessä ja ottaa Jeesus pelastajaksi elämään. Sitten kun maailma loppuu omalta kohdalta, voi jäädä odottamaan uuden aamun nousua Jeesuksen herättämänä!

Levollista oloa Jeesuksen kanssa,

Jarmo Moisio